Receptinformatie
Voorbereiding
Laat allereerst de karbonades op kamertemperatuur komen.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Halveer de prei in de lengte. Was de prei en snijd de prei in halve ringen.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Dep de karbonades droog met keukenpapier en bestrooi ze met een beetje zout en versgemalen peper.
Koken
Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan en bak de krieltjes rondom in circa 12 minuten goudbruin en krokant.
Bak de paprikablokjes de laatste 5 minuten met de krieltjes mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de prei in circa 3 minuten beetgaar. Giet de prei af.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder circa 2 minuten. Voeg de melk en de kookroom toe en breng al roerend met een garde aan de kook. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Roer de prei door de saus heen en laat nog 5 minuten op laag vuur koken.
Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de karbonades om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
Serveren
Verdeel de krieltjes, romige prei en de karbonades over borden.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.