Receptinformatie
Voorbereiding
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de preien in de lengte. Was en snijd de preien in halve ringen.
Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Snijd de olijven in ringetjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in circa 4 minuten goudbruin.
Pluk en snijd de dragon fijn.
Ontpit de zwarte olijven.
Koken
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de prei toe en bak circa 5 minuten mee.
Voeg de zongedroogde tomaten, olijven, gorgonzola en de mascarpone toe. Breng het geheel aan de kook en roer tot de gorgonzola is opgelost in de saus.
Voeg de doperwten, pijnboompitten en de dragon toe aan de saus en warm goed door.
Roer de pasta door de saus. Breng de romige prei-dragon pasta met blauwe kaas op smaak met rasp van de citroen en versgemalen peper.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.