Receptinformatie
Een grote pan soep vol verse groente, een betere manier om je week te beginnen is er niet! Je kan zelf balletjes maken, ze kant-en-klaar kopen, of gaan voor een vega-variant.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Was en snijd de paprika in kleine blokjes
Was en hak de tomaten fijn.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Hak de peterselie fijn.
Haal het vel van de saucijzen en rol balletjes van het vlees.
Koken
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 minuten.
Voeg de paprikablokjes en tomaten toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
Schenk 1 liter water bij het mengsel en verkruimel de groentebouillontabletten erboven.
Roer de inhoud van het blikje tomatenpuree erdoor.
Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten op zacht vuur koken.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Zet de pan terug op het vuur, voeg de kookroom en de balletjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
Doe de soep over in mooie soepkommen en bestrooi met peterselie.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.