Receptinformatie
Een feestelijk voorgerecht voor bij het kerstdiner. Of natuurlijk elke andere gelegenheid wanneer er indruk gemaakt mag worden!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet 4 timbaaltjes in met 1 eetlepel boter.
Pel de ui en hak deze fijn.
Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen.
Schenk in elk timbaaltje 1 eetlepel slagroom.
Koken
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en fruit de fijngehakte ui 2 minuten.
Schep de repen oesterzwam erdoor en bak 2 minuten mee.
Verdeel het mengsel over de timbaaltjes.
Breek boven elk timbaaltje een ei en bestrooi deze met wat zout en peper.
Zet de timbaaltjes in een ovenschaal en vul de schaal tot de helft met kokend water.
Zet de ovenschaal met de gevulde timbaaltjes in de oven en bak de inhoud in 10 minuten gaar.
Neem de timbaaltjes uit de oven en knip de peterselie erboven fijn.
Serveren
Serveer met geroosterde reepjes brood.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.