Receptinformatie
Een lekker soepje om bij op te warmen! Gevuld met je favoriete Hollandse wintergroenten.
Voorbereiding
Maak de groente schoon, snijd de ui, knoflook en witte kool heel fijn, rasp de aardappels of snijd deze in kleine blokjes.
Rasp 1 eetlepel van de verse gember.
Koken
Verwarm de boter of olie, fruit hier de fijngehakte ui, knoflook en gember in samen met de curry. Laat het geheel niet bruin kleuren! Schep de kool en aardappels er door en schenk de bouillon er op. Laat de soep in ± 15 minuten gaar koken op een matig vuur.
Maak intussen de schorseneren schoon, schaaf er met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes van. Frituur deze in de hete zonnebloemolie tot krokante chips, bestrooi deze met wat fijn zout. En laat ze uitlekken op keukenpapier.
Pureer de koolsoep met een staafmixer, voeg de crème fraîche toe en pureer de soep tot een romig geheel. Maak eventueel verder op smaak met versgemalen peper. Serveer met de chips.
Tip: voeg voor een maaltijdsoep 100 g rijst toe na het pureren en laat dit gaar koken.
Serveren
Serveer met de chips.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.