stomen

Romige koolsoep met schorsenerenchips

Receptinformatie

Soep
4 personen
Voorgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Een lekker soepje om bij op te warmen! Gevuld met je favoriete Hollandse wintergroenten.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de groente schoon, snijd de ui, knoflook en witte kool heel fijn, rasp de aardappels of snijd deze in kleine blokjes.

Rasp 1 eetlepel van de verse gember.

Koken

Verwarm de boter of olie, fruit hier de fijngehakte ui, knoflook en gember in samen met de curry. Laat het geheel niet bruin kleuren! Schep de kool en aardappels er door en schenk de bouillon er op. Laat de soep in ± 15 minuten gaar koken op een matig vuur.

Maak intussen de schorseneren schoon, schaaf er met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes van. Frituur deze in de hete zonnebloemolie tot krokante chips, bestrooi deze met wat fijn zout. En laat ze uitlekken op keukenpapier.

Pureer de koolsoep met een staafmixer, voeg de crème fraîche toe en pureer de soep tot een romig geheel. Maak eventueel verder op smaak met versgemalen peper. Serveer met de chips.

Tip: voeg voor een maaltijdsoep 100 g rijst toe na het pureren en laat dit gaar koken.

Serveren

Serveer met de chips.