Receptinformatie
Voorbereiding
Snijd de taaie onderkanten van de asperges en schil ze met een dunschiller.
Breng de schillen met 1,5 liter water en de groentebouillonblokjes aan de kook en laat voor 30 minuten op een laag vuur koken.
Snijd ondertussen de asperges in stukjes van 2 cm, snipper de sjalot en schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 cm.
Koken
Verwarm de boter in een middelgrote pan. Voeg de sjalot en aardappel toe en laat dit 10 minuten stoven op middelhoog vuur.
Zeef de aspergeschillen uit de bouillon. Voeg de aspergestukjes en aspergebouillon toe aan de sjalot en aardappel. Laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken tot de aardappel helemaal gaar is.
Pureer het mengsel met een staafmixer zodat de soep mooi glad is. Voeg de kookroom toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken, breng op smaak met peper en zout.
Serveren
Garneer de soep met wat verse tijm.
Gebruik de koppen / punten van de asperges in een heerlijke amuse van asperge en aardbei.
En mocht je een aantal koppen / asperges over hebben, kan je altijd nog een verrassende aspergebavarois met frambozen maken.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.