Receptinformatie
Paksoi is dé groente om mee te wokken. Combineer 'm met tofu en pindasaus en je hebt deze roerbak binnen 15 minuten op tafel.
Voorbereiding
Hak de knoflook fijn, roer deze samen met de ketjap manis, de sherry en een snufje zout tot een marinade. Doe de blokjes vleesvervanger erbij en laat het een half uur marineren.
Snijd de sjalotjes heel fijn, rol de peper tussen je handen ( dan laten de zaadjes makkelijker los) snijd de peper in de lengte door en verwijder de zaadlijsten en zaadjes.
Snijd peper heel fijn.
Koken
Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de sjalot en peper kort. Roer de kokosmelk en de pindakaas erbij, laat het op een laag vuur binden tot een mooie saus. Maak verder op smaak met ketjap.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Snijd de bosuitjes in de lengte doormidden en daarna is stukjes van ongeveer 2 cm.
Was de paksoi aan de stronk en snijd deze vervolgens in repen.
Rasp ongeveer 3 cm gemberwortel.
Verhit wat olie in de wok op een hoog vuur, roerbak eerst de uitgelekte vleesvervanger al omscheppend goudbruin.
Voeg dan de bosuitjes en de paksoi met de geraspte gember toe.
Als de paksoi geslonken is voeg dan de marinade toe en verwarm het geheel nog goed door.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.