Roergebakken bleekselderij met bietjes en kidneybonen
Receptinformatie
Voorbereiding
Maak de bleekselderij schoon. Verwijder de voet en de lange dunne uiteinden van de stengels.
Bewaar wat groen voor de garnering en de uiteinden voor het trekken van bouillon of voor een soep. Was de stengels, halveer het dikke gedeelte in de lengte, en snijd de stengels in smalle bogen.
Koken
Verhit een royale (hapjes) pan of wok, voeg de olie of boter toe en roerbak de bleekselderij 2-3 minuten.
Snijd de bietjes in plakjes, voeg deze toe en roerbak ze 1-2 minuten mee.
Voeg de groentebouillon, rode wijnazijn en honing toe en breng alles aan de kook.
Laat de kidneybonen uitlekken en warm deze mee met de groente.
Breng op smaak met zout en garneer het gerecht met achtergehouden fijngeknipte bleekselderijgroen en geroosterde zonnebloempitten.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.