Receptinformatie
Schuif je standaard pompoenrecepten eens aan de kant en gooi je favoriete herfstgroente door de roerbak. Wedden dat er een wereld voor je open gaat?
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Schil de pompoenstukken met een dunschiller en snijd in parten. Snijd het vruchtvlees in blokken of dobbelstenen.
Schil het stukje verse gember en de peultjes.
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Koken
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst 10 minuten. Giet het kookwater af, vang ¼ liter op, en houdt de rijst warm in de kookpan.
Verhit in een wokpan 1 el olie op hoog vuur, en roerbak de kiphaasjes en de ui goudbruin. Schep de pompoen en peultjes erbij en roerbak 5 minuten.
Schep de pompoen en peultjes erbij en roerbak 5 minuten.
Dan kunnen de cashewnoten erbij en rasp boven de wok een stukje van ± 1 cm gember af. Schep goed om.
Voeg het opgevangen rijstkookwater toe en breng het aan de kook.
Voeg de sukiyakisaus en naar smaak wat suiker toe en laat het geheel even sudderen.
Breng het gerecht, indien nodig, op smaak met zout en peper.
Serveren
Serveer samen met de rijst.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.