stomen

Rode uienpizza met boerenkaas

Receptinformatie

Pizza
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Maak het broodmix volgens de gebruiksaanwijzing, voeg 1 eetlepel olie toe aan het deeg. Laat het deeg 30 minuten rijzen/rusten.

Koken

Maak intussen de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uienringen op een laag vuur in 2 eetlepels olie glazig, maar laat ze niet bruin worden! Voeg de azijn toe samen met de suiker maak de uien verder op smaak met versgemalen peper en zout.

Hak de kruiden fijn en voeg 1 eetlepel toe aan het uienmengsel.

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Verdeel het deeg in vier ballen, rol ze uit tot een pizzabodem, leg ze op een ingevette bakplaat en beleg ze met het uienmengsel en de fijngehakte amandelen. Bestrooi ze tenslotte met de geraspte boerenkaas.

Bak de uienpizza’s in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar.