Receptinformatie
In het najaar kleurt ook je bord rood, met deze mooie salade. Een heerlijke lunch! Wil je deze rode salade als avondeten serveren? Bak er dan wat paddenstoelen bij en serveer met versgebakken brood.
Voorbereiding
Verwijder de buitenste bladeren van de Chinese kool en snijd het harde onderstuk eraf. Was de bladeren en snijd de kool in flinterdunne reepjes.
Was de helft van de radijzen en snijd of schaaf in dunne plakjes. Bewaar de rest voor een andere maaltijd.
Snijd of schaaf de bieten in dunne schijfjes.
Hak de noten.
Koken
Meng de olie, azijn, honing en mosterd tot een dressing. Proef en voeg eventueel wat extra honing (als je de dressing zoeter wilt) of mosterd toe (als je de dressing scherper wilt). Breng verder op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de dressing door de Chinese kool en laat even staan.
Serveren
Verdeel de bietschijfjes dakpansgewijs over de bodem van een plat bord. Verdeel de radijsplakjes over de biet.
Leg op elk bord een flinke hand Chinese kool. Garneer met wat nootjes en/of gedroogde cranberries.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.