Receptinformatie
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Snijd het sjalotje heel fijn, verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in kleine blokjes.
Koken
Verwarm 2 eetlepels olie en fruit hierin het sjalotje goudbruin. Voeg dan de paprika toe.
Schenk hier na 5 minuten de bouillon bij. Kook de paprikasoep in 10 minuten gaar, pureer met een staafmixer. Maak de soep verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Snijd de korsten van de boterhammen eraf, rooster de boterhammen in een droge koekenpan goudbruin en snijd ze vervolgens in reepjes of blokjes. Besmeer ze royaal met roomkaas.
Serveren
Serveer de soep in voorverwarmde kommen en strooi de croutons erin samen met de fijngehakte bieslook.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.