stomen

Rode koolburgers met krieltjes

Zelfgemaakte vegaburgers

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Sla deze rode koolburgers maar alvast op want deze ga je nog vaak maken! Lekker met krieltjes, maar ook super als broodje hamburger met komkommer en sla.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de rode kool schoon en rasp hem heel fijn.

Pel de ui en de knoflook en rasp deze eveneens fijn.

Meng de rode kool, ui en knoflook met de havermout, het ei en 1 theelepel olijfolie.

Verbrokkel de feta en voeg toe aan het mengsel.

Knip de basilicum erboven fijn, voeg zout en peper naar smaak toe en kneed het mengsel met de handen.

Laat het mengsel 30 minuten staan zodat de havermout het vocht kan opnemen.

Maak 4 burgers van het mengsel.

Koken

Kook de krieltjes 5 minuten in kokend water met zout beetgaar en giet ze af.

Verdeel de olijfolie over 2 koekenpannen.

Bak in de ene koekenpan de krieltjes in 10 minuten gaar.

Bak de 4 burgers in de andere koekenpan in 5 minuten aan weerszijden mooi bruin en gaar.

Serveren

Serveer de burgers met de krielaardappeltjes.