Receptinformatie
Sla deze rode koolburgers maar alvast op want deze ga je nog vaak maken! Lekker met krieltjes, maar ook super als broodje hamburger met komkommer en sla.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Maak de rode kool schoon en rasp hem heel fijn.
Pel de ui en de knoflook en rasp deze eveneens fijn.
Meng de rode kool, ui en knoflook met de havermout, het ei en 1 theelepel olijfolie.
Verbrokkel de feta en voeg toe aan het mengsel.
Knip de basilicum erboven fijn, voeg zout en peper naar smaak toe en kneed het mengsel met de handen.
Laat het mengsel 30 minuten staan zodat de havermout het vocht kan opnemen.
Maak 4 burgers van het mengsel.
Koken
Kook de krieltjes 5 minuten in kokend water met zout beetgaar en giet ze af.
Verdeel de olijfolie over 2 koekenpannen.
Bak in de ene koekenpan de krieltjes in 10 minuten gaar.
Bak de 4 burgers in de andere koekenpan in 5 minuten aan weerszijden mooi bruin en gaar.
Serveren
Serveer de burgers met de krielaardappeltjes.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.