Receptinformatie
Je lievelings- wintermaaltje to-go. Hoe top is dat? Ook perfect om de kids stiekem wat extra groente toe te stoppen.
Voorbereiding
Haal de buitenste bladeren van de rode kool. Snijd de kool in parten en verwijder de harde kern. Snijd 50 gram kool in hele kleine stukjes. Bewaar de rest voor een ander gerecht.
Schil de appel(s) en verwijder het klokhuis. Snijd in kleine blokjes.
Laat de bladerdeegplakjes iets ontdooien.
Klop het ei.
Koken
Verwarm wat olie in een pan en roerbak de koolstukjes 2-3 minuten. Voeg de suiker en de appels toe en laat even meebakken.
Leg de bladerdeegplakjes in een ruit. Schep op de onderkant van elk plakje wat van het rodekool-appelmengsel.
Bestrijk de onderste zijkanten van het bladerdeeg met ei. Vouw het flapje dicht en druk de zijkanten aan met een vork. Zorg dat ze goed dicht zitten.
Prik met een vork gaatjes in de bovenkant van de appelflapjes. Bestrijk de bovenkant met ei.
Verwarm de Airfryer voor op 180 graden. Bak de appelflappen in 10 minuten goudbruin.
Heb je geen Airfryer? Deze snack is ook klaar te maken in de oven! Tel 20 graden bij de temperatuur op en vermenigvuldig de bereidingstijd met 1,5.
Serveren
Laat de flappen iets afkoelen en serveer als ze nog een beetje warm zijn.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.