Receptinformatie
Het kost misschien wat tijd, maar dat is deze kleurige bietentaart zeker waard. En het oog wil natuurlijk ook wat!
Voorbereiding
Laat de plakjes hartige taartdeeg in 10 minuten ontdooien.
Maak de bieten schoon.
Pel en snijd de rode ui in dunne ringen.
Verbrokkel de feta in dobbelstenen.
Klop de slagroom met de eieren en gedroogde tijm los en voeg zout en peper naar smaak toe.
Hak de hazelnoten grof.
Vet een taartvorm van 24 cm doorsnede in met boter, beleg deze met de plakjes hartige taartdeeg en prik met een vork her en der gaatjes in de bodem.
Koken
Kook de bieten in kokend water met wat zout in 40 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen en snijd ze in plakken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de uien met de bruine suiker in 5 minuten zacht.
Beleg de bodem van de taartvorm met plakken biet. Verdeel hierover de uien, de brokken feta en de gehakte noten.
Schenk het slagroommengsel erboven uit.
Bak de taart in 45 minuten gaar.
Snijd de taart in 4 kwarten en serveer.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.