Receptinformatie
Voorbereiding
Snijd de ui fijn.
Koken
Verhit 1 eetlepel van de boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe en blijf roeren met een houten lepel totdat de rijst zeer heet is en de korrels glanzen.
Giet de wijn erbij en roer voortdurend tot vrijwel alle wijn geabsorbeerd is.
Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst.
Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje bite in de kern heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Misschien heb je niet alle bouillon nodig.
Voeg na ongeveer 15 minuten de doperwtjes en de ringetjes lente-ui toe.
Bak ondertussen de paddenstoelen in een droge pan totdat het vocht verdampt is. Roer er 1 eetlepel boter door en bak al omscheppend snel bruin. Schep er de garnalen door en bak ze nog 1 minuut mee.
Serveren
Schep de paddenstoelen en garnalen door de gare risotto en serveer meteen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.