Receptinformatie
Voorbereiding
Breng een pan met het water en de bouillonblokjes aan de kook.
Halveer de prei in de lengte. Was de prei en snijd de prei in halve ringen.
Snijd de broccoli in roosjes en de stronk van de broccoli in gelijke stukken.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in gelijke stukken.
Koken
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de prei circa 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak circa 2 minuten tot de rijst glazig is. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en gaar de rijst in circa 20 minuten onder af en toe roeren. Verbrokkel de feta boven de risotto en roer door elkaar. Warm op laag vuur door.
Breng een andere pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de broccoliroosjes en de stronk van de broccoli in circa 2 minuten beetgaar. Giet de broccoli af.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, zongedroogde tomaten en de pijnboompitten circa 2 minuten. Voeg de broccoli toe en bak het geheel circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Verdeel de risotto en de broccoli over borden.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.