Receptinformatie
Voorbereiding
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Snijd de courgette in 3 mm dikke plakjes en snijd die in reepjes.
Boen de citroen schoon, rasp de schil af. Pluk de blaadjes van de takjes munt en snijd ze fijn.
Los het bouillontablet op in het kokende water.
Koken
Verhit in een diepe koekenpan of hapjespan de olie. Schep de rijst erin en bak het al roerend zachtjes, tot de rijst begint te sissen.
Schenk steeds ± 1 dl bouillon bij de rijst en laat het vocht al roerend opnemen.
Schep na de laatste keer direct de courgette en gerookte kipreepjes bij de rijst. Laat de rijst afgedekt nog 5 minuten zachtjes stoven.
Breng de risotto op smaak met zout en peper. Meng citroenrasp, munt en geraspte kaas en geef dit als strooisel bij de risotto.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.