Receptinformatie
Koken
Zet een diepe pan op het vuur, voeg de olijfolie toe en fruit de ui, rode peper en lente-ui glazig. Voeg de rijst toe en laat even meesmoren tot de korrels zeer heet zijn en er glazig uitzien.
Blus af met de witte wijn en sherry en roer voortdurend tot de alcohol vrijwel geheel verdampt is.
Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst.
Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje bite in de kern heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Roer na 15 minuten de paddenstoelen erdoor en laat nog 5 minuten mee garen.
Voeg de kaas en de truffelolie toe en roer alles nog eenmaal goed door.
Serveren
Verdeel over 4 borden en schaaf er de verse truffel over.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.