Receptinformatie
Risotto is makkelijk te maken en heerlijk gecombineerd met paddenstoelen.
Voorbereiding
Pel en snipper de sjalotjes, hak de knoflook heel fijn.
Snijd de paddenstoelen in plakjes en wel de funghi in heet water.
Hak de peterselie fijn.
Koken
Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en fruit hier in het sjalotje en knoflook goudbruin. Bak de paddenstoelen in de rest van de boter in een andere pan.
Roer de rijst door de gefruite ui en roer tot de rijstkorrels glazig zijn en glanzen. Voeg een soeplepel bouillon toe en roer tot het vocht is opgenomen.
Voeg de geweekte funghi toe en 1 dl van het weekvocht, roer tot het vocht is opgenomen. Roer de rest van het weekvocht van de funghi door de bouillon.
Voeg steeds een soeplepel bouillon toe aan de rijst, blijf roeren en herhaal dit tot de bouillon op is.
Voeg dan de gebakken paddenstoelen toe.
Proef of de rijst gaar is. Als hij nog niet gaar is en de bouillon wel op is, kun je steeds weer kleine beetjes heet water toevoegen tot de risotto gaar is.
Roer tenslotte de Parmezaanse kaas en gehakte peterselie erdoor en breng de risotto verder op smaak met versgemalen peper.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.