stomen

Risotto con funghi

Lekker met tijmblaadjes!

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Risotto is makkelijk te maken en heerlijk gecombineerd met paddenstoelen.

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Pel en snipper de sjalotjes, hak de knoflook heel fijn.

Snijd de paddenstoelen in plakjes en wel de funghi in heet water.

Hak de peterselie fijn.

Koken

Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en fruit hier in het sjalotje en knoflook goudbruin. Bak de paddenstoelen in de rest van de boter in een andere pan.

Roer de rijst door de gefruite ui en roer tot de rijstkorrels glazig zijn en glanzen. Voeg een soeplepel bouillon toe en roer tot het vocht is opgenomen.

Voeg de geweekte funghi toe en 1 dl van het weekvocht, roer tot het vocht is opgenomen. Roer de rest van het weekvocht van de funghi door de bouillon.

Voeg steeds een soeplepel bouillon toe aan de rijst, blijf roeren en herhaal dit tot de bouillon op is.

Voeg dan de gebakken paddenstoelen toe.

Proef of de rijst gaar is. Als hij nog niet gaar is en de bouillon wel op is, kun je steeds weer kleine beetjes heet water toevoegen tot de risotto gaar is.

Roer tenslotte de Parmezaanse kaas en gehakte peterselie erdoor en breng de risotto verder op smaak met versgemalen peper.