Receptinformatie
Voorbereiding
Snijd de lente uitjes, schil de bieten met een dunschiller en rasp ze.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de geraspte biet en lente uitjes ongeveer 5 minuten.
Doe de feta en Parmezaanse kaas in een grote kom. Voeg de gebakken bieten en de lente uitjes toe.
Rooster de noten ongeveer 5 minuten in een pan zonder olie of vet (goed omschudden) tot ze bruin worden. Breek ze in kleine stukjes en voeg toe.
Hak een aantal takjes verse munt fijn, zodat je ongeveer 4 theelepels vol hebt en voeg toe aan de kom.
Voeg de broodkruimels en het sap van een 1/2 uitgeperste citroen toe en meng alles met je handen tot een deeg.
Koken
Maak 6 mooie ronde burgertjes van het deeg en bak deze in een klein beetje olijfolie aan beide kanten ongeveer 5 minuten.
Serveren
Voor echte hamburgers: doe de bietenburgers op lekker brood en maak af met plakjes tomaat, frisée sla en <a href=“https://www.verseoogst.nl/recepten/tzatziki-met-peer-en-komkommer"target=“_blank”>zelfgemaakte tzatziki</a>!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.