Ratatouille met aubergine
Receptinformatie
Tip: Lekker met een stukje gebakken vis (zoals kabeljauw) en stokbrood.
Aubergines schoonmaken, wassen en in blokjes snijden. Dun bestrooien met zout en ca. 10 minuten laten rusten. Intussen courgettes schoonmaken en in blokjes snijden. Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. In pan water aan de kook brengen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen en in partjes snijden. Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Kruiden wassen, van takjes nemen en fijnhakken. In pan olie verhitten. Ui ca. 1 minuut fruiten. Aubergine en paprika toevoegen en ca. 3 minuten mee fruiten. Courgette en tomaat erdoor scheppen. Knoflook en kruiden toevoegen en ca. 20 minuten zachtjes laten smoren. Regelmatig omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.