Receptinformatie
Voorbereiding
Maak de aubergine, courgette en tomaten schoon en snijd ze in blokjes. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Zorg dat de blokjes allemaal ca. 1 bij 1 cm zijn.
Pel de ui en snipper deze fijn. Pers het teentje knoflook.
Koken
Meng de gesneden groenten, ui, knoflook, tomatenpuree en de kruidenolie door elkaar in een mengkom. Zorg dat de kruidenolie en tomatenpuree goed verdeeld zijn.
Schep de ratatouille over in een ovenschaal en besprenkel met olie, peper en zout naar smaak.
Plaats voor ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven (190 graden). Schep af en toe om.
Serveren
Tip: Maak de ratatouille lekker pittig door een rode peper door het gerecht te verwerken!

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.