stomen

Radijssoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Lunchgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Snijd de radijsjes van het loof. Was het loof en snijd het grof.

Snijd 10 radijsjes in dunne plakjes. Hak de sjalot heel fijn.

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

Koken

Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot al omscheppend 5 minuten op halfhoog vuur. Voeg de aardappelblokjes en de Ras-el-Hanout toe en bak 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Kook de soep 10 minuten.

Voeg het radijsblad toe en kook de soep nog 5 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met peper en zout.

Schep de radijsplakjes erdoor en laat nog even mee warmen.