Receptinformatie
Supermakkelijk basisrecept om zelf in 15 minuten heerlijke rabarber compote te maken. Heerlijk bij zoete gerechten maar probeer ook eens bij een hartig gerecht. Het zal je verrassen!
Voorbereiding
Was de rabarber en maak de stelen schoon. Snijdt in stukjes van 2 cm gesneden.
Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd deze in vieren.
Koken
Breng de suiker met het water aan de kook. Zet het vuur laag en laat de suiker al roerende karamelliseren tot een lichtbruine karamel ontstaat.
Neem de pan van het vuur, voeg de boter toe en laat deze smelten. Voeg daarna de schoongemaakte rabarber toe.
Zet de pan terug op het vuur en kook de rabarber, afgedekt, in 10-15 minuten bijna gaar (zodat de stukjes wel zacht, maar nog mooi zichtbaar zijn).
Voeg de aardbeien de laatste 2 minuten aan de rabarber toe. Laat de compote afkoelen tot kamertemperatuur.
Serveren
Serveer de rabarbercompôte met een blaadje munt.
Lekker in de yoghurt, bij ijstoetjes, bij pannenkoeken of in gebak. Rabarbercompote is zowel warm als koud lekker.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.