Receptinformatie
De lekkerste rabarber limonade maak je zelf met dit eenvoudige recept! Een echte dorstlesser, verfrissend en niet te zoet.
Voorbereiding
Was de rabarber, verwijder het loof en snijd de rabarber in kleine stukken.
Koken
Doe de rabarber met 250 ml water, suiker, sap van 1 limoen en geraspte gemberwortel in en pan en breng het zachtjes aan de kook. Schenk eventueel nog wat water bij totdat het zacht wordt.
Schenk na 20 minuten de rabarber siroop met een fijne zeef in een karaf. Laat de rabarber niet gewoon uitlekken, maar druk actief op de rabarber met een spatel of houten lepel om er zoveel mogelijk sap uit te krijgen. Plaats de karaf in de koelkast.
Serveren
Vul je glas met ijsblokjes. Giet er een scheutje van de rabarbersiroop in (test zelf wat je lekker vindt) en vul de rest aan met (bruis)water. Serveer de limonade lekker koud, met een limoenschijfje, en naar smaak munt erbij!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.