Receptinformatie
Een heerlijke variatie op de crumbletaart zoals je hem waarschijnlijk kent. De rabarber maakt deze taart lekker fris. En elke dag is een reden voor taart, toch?
Voorbereiding
Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukken van circa 3 cm.
Meng de rabarber met de (riet) suiker, vanillesuiker en gember.
Vet de vorm in en leg het rabarbermengsel erin.
Meng de bloem met de suiker, citroenrasp en klontjes koude boter.
Koken
Kneed met een koele hand tot een kruimelig deeg.
Verdeel het deeg over de rabarber.
Bak de rabarber-crumble circa 35 minuten in het midden van een op 200C voorverwarmde oven.
Serveren
Neem de crumble uit de oven, bestrooi hem met poedersuiker en serveer de crumble lauwwarm.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.