Receptinformatie
De friszure rabarber past perfect bij de romige cheesecake. Met deze knalkleur ook een echt feestje op tafel!
Voorbereiding
Smelt de roomboter.
Maal de koekjes helemaal fijn en meng deze met de gesmolten roomboter.
Verdeel dit over de bodem van je vorm en druk dit goed aan.
Laat in de koelkast staan totdat de rabarber gaar is.
Koken
Roer de mascarpone los en klop in een andere schaal de slagroom helemaal stijf met 2 eetlepels suiker.
Meng dit vervolgens rustig met elkaar. Verdeel dit over de bodem.
Haal de kontjes van de rabarber af. Snij de rabarber in stukken en stoof deze met een kaneelstokje, de sinaasappelsap en de honing in 20 minuten gaar.
Haal de hele stukken rabarber er vervolgens uit, laat de kleine stukjes in de pan zitten.
Leg de hele stukken op de mascarpone vulling.
Maal de kleine stukjes rabarber samen met de geleisuiker fijn. Als dit nog te vloeibaar is, kun je dit laten inkoken.
Serveren
Laat de cheesecake ongeveer 3 uur in de koelkast opstijven. Serveer de cheesecake met de saus.
Kijk <a href="https://www.seasonwithlove.nl/rabarber-cheesecake/ "target=_blank>hier</a> voor de hele blog!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.