stomen

Rabarber cheesecake

Door Seasonwithlove.nl

Receptinformatie

Gebak
8 personen
Nagerecht
Meer dan 60 min

De friszure rabarber past perfect bij de romige cheesecake. Met deze knalkleur ook een echt feestje op tafel!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Smelt de roomboter.

Maal de koekjes helemaal fijn en meng deze met de gesmolten roomboter.

Verdeel dit over de bodem van je vorm en druk dit goed aan.

Laat in de koelkast staan totdat de rabarber gaar is.

Koken

Roer de mascarpone los en klop in een andere schaal de slagroom helemaal stijf met 2 eetlepels suiker.

Meng dit vervolgens rustig met elkaar. Verdeel dit over de bodem.

Haal de kontjes van de rabarber af. Snij de rabarber in stukken en stoof deze met een kaneelstokje, de sinaasappelsap en de honing in 20 minuten gaar.

Haal de hele stukken rabarber er vervolgens uit, laat de kleine stukjes in de pan zitten.

Leg de hele stukken op de mascarpone vulling.

Maal de kleine stukjes rabarber samen met de geleisuiker fijn. Als dit nog te vloeibaar is, kun je dit laten inkoken.

Serveren

Laat de cheesecake ongeveer 3 uur in de koelkast opstijven. Serveer de cheesecake met de saus.

Kijk <a href="https://www.seasonwithlove.nl/rabarber-cheesecake/ "target=_blank>hier</a> voor de hele blog!