Receptinformatie
Voorbereiding
Maak de sjalotjes schoon en snijd in ringetjes.
Schil de aardappelen en snijd ze kleiner.
Snijd 200 gram van de raapstelen (rest is garnering).
Bak de spekreepjes en houd apart.
Koken
Verhit de boter in een pan. Laat de aardappelblokjes en sjalotjes 2 minuten bakken op laag vuur.
Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookpunt is bereikt ongeveer 10 minuten laten koken op laag vuur.
Voeg vervolgens de grof gesneden raaptelen toe en laat 3 à 4 minuten in de soep meekoken.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren
Verdeel de soep over vier soepkommen en garneer met de uitgebakken spekreepjes en de overige raapstelen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.