Receptinformatie
Voorbereiding
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Was de quinoa en kook gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de quinoa af. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak circa 5 minuten tot de spinazie volledig geslonken is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Koken
Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 4 minuten goudbruin. Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd de partjes los. Snijd de radijsjes in plakjes. Halveer de cherrytomaten. Verbrokkel de geitenkaas. Meng in een grote kom de quinoa met de groente, pijnboompitten, sinaasappel, geitenkaas en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Verdeel de salade over borden en garneer eventueel met radijsjes ingesneden als bloem.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.