Receptinformatie
De frisse zoete pruimencompote smaakt verrukkelijk bij de warme pittige camembert. Een lekker vegetarisch hapje voor bij de borrel!
Voorbereiding
Verhit de oven voor op 175 graden.
Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pit en hak de pruimenhelften in stukjes.
Boen de limoen schoon, rasp het groen er af, halveer en pers uit.
Neem de camembert uit de doosjes, beleg de doosjes met bakpapier en zet de camembert er terug in.
Hak de walnoten grof.
Koken
Doe de pruimenstukjes met het limoenrasp en -sap, het kaneelpoeder en de honing in een pan en breng alles aan de kook.
Laat het mengsel 5 minuten op hoog vuur koken terwijl je regelmatig roert.
Verdeel de pruimencompote over de camembert en laat deze in het midden van de oven 8 minuten warm worden.
Serveren
Neem de warme camembert uit de oven, bestrooi met de gehakte walnoten en serveer met knapperig stokbrood.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.