Receptinformatie
Of quiches één van de beste dingen op deze aarbol zijn? Als het aan ons vraagt wel! Koud of warm, onderweg of tijdens een gezellig familiediner: quiche is altijd een supergoed idee.
Voorbereiding
Laat de plakjes deeg iets ontdooien, vet een lage bakvorm met een doorsnee van 24 cm in met wat boter.
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Koken
Bekleed de vorm met de deegplakjes en besmeer de bodem met de mosterd.
Maak de prei schoon, verwijder de buitenste bladeren, snijd ze in de lengte in maar laat het uiteinde met de worteltjes er aan zitten. Was de prei onder warm water zodat al het zand er tussen uit is. Snijd dan de prei fijn en laat ze goed uitlekken. Snijd de kaas in kleine blokjes.
Klop de eieren los met de room, maak dit mengsel op smaak met versgemalen peper en zout.
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes schep ze samen met de kaas door het eimengsel.
Verdeel de prei over de deegbodem, giet het eimengsel op de prei.
Bak de hartige taart in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.