Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Kluts in een kom de eieren met de melk en roer er, beetje bij beetje met een garde, de bloem doorheen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Halveer de preien in de lengte. Was en snijd de preien in halve ringen. Pel en snijd de uien in halve ringen.
Schil de sinaasappel en snijd de partjes los. Snijd de tomaten in blokjes. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Pluk de bladeren van de kern. Snijd de vijgen in plakjes.
Koken
Rasp de kaas. Verdeel de prei en de uien over een met olie ingevette ovenschaal. Schenk het eimengsel over de prei en strooi de kaas eroverheen. Bak de prei-clafoutis in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Meng in een grote kom de honing met de olijfolie extra vierge. Meng de sinaasappelpartjes, tomaten, kropsla en de vijgen door de dressing. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Verdeel de prei-clafoutis en de vijgensalade over borden. Serveer de plakken parmaham ernaast.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.