Receptinformatie
Hét perfecte voorgerecht als je een keer echt indruk wil maken, maar geen tijd hebt om lang in de keuken te staan. En nee, de pesto komt niet uit een potje...
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Snijd de portabella’s in plakken van 5 mm. Maak een sausje van de stroop, wijnazijn en sojasaus. Doe hier de plakken portabella bij en marineer 20 minuten in een ziplock-zakje.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Verhit de oven op 175°C.
Koken
Haal de plakken portabella uit de marinade en schik op een bakplaat met bakpapier. Zet 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de pesto: doe 1 eetlepel pijnboompitten, Parmezaanse kaas, basilicum, knoflook en olijfolie in een hoge maatbeker en mix met de staafmixer tot een mooie groene saus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
Haal de portabellaplakken uit de oven en leg dakpansgewijs op een plank. Schep de pesto erover en bestrooi met pijnboompitten.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.