Receptinformatie
Voorbereiding
Snijd een grote pompoen in parten (of koop een part van gewenst gewicht) en schil de pompoenstukken met een dunschiller.
Snijd het vruchtvlees in blokken of dobbelstenen.
Pompoenvruchtvlees is heel hard, maar heel snel gaar: 15 minuten koken of stoven is al voldoende.
Breng in een waterkoker 6 dl water aan de kook.
Snipper de ui. Pluk de blaadjes koriander af en snijd ze wat kleiner.
Koken
Verhit in een braadpan de olie en fruit hierin de uisnippers.
Strooi het kerriepoeder over de uien en bak ze nog 1 minuut.
Schep de pompoenstukken en korianderstelen erbij, schenk het kokende water er bij, voeg het bouillontablet toe en breng het water opnieuw aan de kook.
Kook de ‘soep’ 15 minuten, zodat de pompoenblokjes zacht zijn.
Pureer de soep met de staafmixer.
Roer de paprikastukjes en de crème fraîche erbij en kook de soep nog 5 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveren
Verdeel het koriandergroen over 2 ruime soepkommen en schep ze vol met de pompoensoep.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.