Receptinformatie
Voorbereiding
Maak de pompoen schoon en snijd hem vervolgens in schijven. Verwijder eerst de zaden en de draden. Ontvel de pompoen en snijd hem in grove stukken.
Snijd de knoflook en ui fijn, schil de winterpeen en snijd deze vervolgens in plakken.
Maak de kruidnoten fijn met een keukenmachine of staafmixer.
Koken
Verhit olie in een pan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 minuten. Voeg de knoflook, laurierblaadjes en komijn, kruidnagel en kaneelpoeder en 1 liter kippenbouillon toe. Laat het 30 min. koken.
Verwijder na het koken de laurierblaadjes en pureer de soep met de kruidnoten met een staafmixer. Breng de soep op smaak met tabasco en een snufje peper en zout.
Serveren
Serveer de soep en schep er vlak voor het serveren een lepel crème fraîche op. Garneer de soep met wat kruidnoten(kruim).
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.