Receptinformatie
Kim van De Genietende Foodie bedacht deze herfstige pompoenrisotto! Snel en makkelijk te maken en onwijs zacht van smaak. Een perfect vegetarisch recept voor doordeweeks.
Voorbereiding
Kook water in de waterkoker.
Ris de tijm en snipper de ui.
Meng de benodigde hoeveelheid gekookt water met het bouillonblokje.
Halveer de pompoen en verwijder de zaadlijsten en pitten. Snijd in partjes en verwijder met een dunschiller of mes de schil. Snij vervolgens in blokjes van 1,5 cm.
Hak de paddenstoelenmix in grove stukken.
Koken
Fruit de ui in een klontje boter in een hapjes pan. Voeg de risotto en tijm toe zodra de uisnippers glazig zijn.
Voeg een klein deel van de bouillon toe, roer de risotto door, leg de deksel op de pan en houd in de gaten.
Voeg steeds langzaam de bouillon toe, maar doe tussendoor een deksel op de pan. Zo stoomt de risotto perfect zacht. Dit duurt ongeveer 15 minuten (met arborio risotto!).
Kook ondertussen in een pan met stoommandje de pompoenblokjes in 15 minuten gaar.
Bak 5 minuten voor het einde van de kooktijd de paddenstoelenmix in een klontje boter in een klein pannetje aan.
Voeg de paddenstoelen en pompoen toe aan de risotto.
Serveren
Serveer de pompoenrisotto direct met de handjes Parmezaanse kaas. Geniet ervan!
Kijk <a href="https://degenietendefoodie.nl/2017/recept-pompoenrisotto-met-gemengde-paddenstoelen-vega /"target=_blank>hier</a> voor de hele blog!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.