Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd de pompoen in kleine blokjes.
Koken
Bak de pompoen en in plakjes gesneden knoflook in 2 eetlepels olie op een hoog vuur al omscheppend gedurende 6 minuten, strooi er dan 1 eetlepel Ras-el-hanout en de koriander op. Draai het vuur laag voeg 2 eetlepels water toe en laat de pompoen met het deksel op de pan in 30 minuten gaar stoven.
Voeg na 25 minuten de ricotta toe en roer goed door. Maak de bechamel door de boter te smelten, roer daar in één keer de bloem door en vervolgens beetje bij beetje de 3,5 dl melk zodat een mooie gladde saus ontstaat.
Vet een ovenschaal in met wat extra boter of olie, schep een laag pompoen op de bodem, dek dit af met lasagnavellen, dan een laagje bechamelsaus, dan weer een laag pompoen. Bouw de lasagna zo tot alle vellen en pompoen op is. Eindig met lasagnevellen.
Schenk hier dan de overige melk op, laat dit in de ovenschaal ‘zakken’ en bestrooi tenslotte met de geraspte kaas.
Bak de pompoenlasagna in het midden van de voorverwarmde oven in ± 20 minuten gaar en goudbruin.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.