Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Koken
Maak de ui schoon, schil de aardappelen en snijd deze samen met de ui in stukken. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaadlijsten.
Leg de ui, knoflook, aardappel en pompoenstukken op een grote bakplaat. Besprenkel het geheel met olijfolie, versgemalen peper en zout naar smaak.
Rooster de groenten in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer een half à één uur gaar, afhankelijk van hoe groot de stukken zijn. Laat het even op de plaat afkoelen.
Pureer de groenten in een kookpan samen met de groentebouillon, kaneel, gemalen koriander en 1 eetlepel geraspte verse gember tot een mooie gebonden soep. Voeg een stukje citroenschil toe en laat het even mee warmen. Breng de pompoensoep verder op smaak met versgemalen peper.
Serveren
Serveer de soep in goed voorverwarmde kommen en schep er een flinke lepel cashewnoten, wat koriander en nog wat citroenrasp in.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.