Receptinformatie
Verse soep maak je natuurlijk helemaal zelf. Deze pompoen wortelsoep zit vol heerlijke groente. Met de (sinaasappel) oranjeroom maak je 'm af. Lekker hoor, eet smakelijk!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees met schil in kleine stukjes.
Snijd de ui en knoflook heel fijn, fruit ze op een laag vuur samen met de paprikapoeder in een soeppan in de boter gedurende 5 minuten, blijf goed roeren.
Koken
Schil ± 3 cm gemberwortel en rasp deze boven de gefruite ui, schenk er dan de bouillon op.
Schil de wortelen en rasp ze grof, voeg ze samen met de pompoen toe aan de bouillon en laat de pompoen/wortel in ongeveer 15 minuten gaarkoken.
Pureer de pompoen/wortelsoep dan met een staafmixer tot een gladde gebonden soep. Maak deze verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Maak intussen de oranjeroom, was de sinaasappel heel goed en rasp er een eetlepel schil af, roer dit samen met de koriander door de créme fraîche.
Serveren
Schep in iedere soepkom of soepbord een flinke lepel oranjeroom, verdeel hier de verse kruiden en in ringetjes gesneden bosui over en schep er de hete soep op.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.