Receptinformatie
Poke wat? Ja, je leest het goed. Een trendy saladekom vol lekkere verse ingrediënten. Kinderen naar bed, flesje wijn opentrekken en het weekend kan beginnen.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Maak de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes.
Snijd de zalm in blokjes ter grootte van een dobbelsteen.
Was de komkommer en snijd (met een kaasschaaf) in de lengte in plakken.
Schil en snijd de avocado langs de pit in mooie plakken en druppel er 1/4 van de limoensap over om verkleuring tegen te gaan.
Snijd de bosui in dunne ringen.
Koken
Kook de broccoli in kokend water met zout in 5 minuten beetgaar, doe over in een zeef en schenk er koud water over om de broccoli snel te laten afkoelen.
Kook de rijst in kokend water met zout in 10 minuten gaar, doe over in een zeef en schenk er koud water over om de rijst snel af te laten koelen.
Roer intussen een marinade van de sojasaus, de rest van het limoensap en de sesamolie en wentel de blokjes zalm hier doorheen. Schep de bosui erdoor.
Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan in 2 minuten knapperig bruin. Hak ze grof.
Rol de komkommerplakken op.
Serveren
Verdeel de rijst over 2 mooie kommen.
Schik hierover de broccoli, gemarineerde zalmblokjes, opgerolde komkommer en avocado.
Bestrooi het geheel met de pistachenoten en knip de alfalfa erboven fijn.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.