Receptinformatie
Een echte wereldpizza: supermakkelijk gemaakt en het ziet er ook nog eens geweldig uit! Van bodem tot topping, je maakt 'm helemaal zelf.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Maak het deeg: voeg gist, bloem, (lauwwarm) water, suiker, zout en el olijfolie samen in een kom en kneed met deeghaken of met de hand tot een soepel deeg. Dek af en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.
Snijd het eekhoorntjesbrood in plakken.
Schaaf krullen van de Parmezaanse kaas.
Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Snijd de ui in halve ringen.
Verwarm een oven voor op 220 graden.
Koken
Verdeel het pizzadeeg in vier stukken. Bestuif een werkblad met ruim bloem en rol het deeg ui. Beleg met kastanjechampignons, plakjes knoflook en rode ui. Besprenkel met wat olijfolie. Zet dan in de oven en bak 8-10 minuten.
Serveren
Bestrooi met rucola, Parmezaan krullen en wat extra olijfolie.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.