stomen

Pizza met kastanjechampignons

Ook lekker met pecorino!

Receptinformatie

Pizza
4 personen
Hoofdgerecht
Meer dan 60 min

Een echte wereldpizza: supermakkelijk gemaakt en het ziet er ook nog eens geweldig uit! Van bodem tot topping, je maakt 'm helemaal zelf.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak het deeg: voeg gist, bloem, (lauwwarm) water, suiker, zout en el olijfolie samen in een kom en kneed met deeghaken of met de hand tot een soepel deeg. Dek af en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.

Snijd het eekhoorntjesbrood in plakken.

Schaaf krullen van de Parmezaanse kaas.

Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Snijd de ui in halve ringen.

Verwarm een oven voor op 220 graden.

Koken

Verdeel het pizzadeeg in vier stukken. Bestuif een werkblad met ruim bloem en rol het deeg ui. Beleg met kastanjechampignons, plakjes knoflook en rode ui. Besprenkel met wat olijfolie. Zet dan in de oven en bak 8-10 minuten.

Serveren

Bestrooi met rucola, Parmezaan krullen en wat extra olijfolie.