Receptinformatie
Voorbereiding
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de kipfilet in lange, dunne reepjes.
Halveer het witlof overlangs en snijd de halve struikjes in smalle ‘partjes’, waarvan de blaadjes nog aan elkaar blijven.
Halveer het pepertje overlangs, verwijder steel en zaadlijsten, snipper het vruchtvlees.
Snipper de knoflook.
Koken
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het kookwater af (vang 11/2 dl op) en houd de rijst warm in de afgesloten pan.
Los het bouillontablet op in het achtergehouden rijstkookwater.
Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand er in. Roerbak hierin de kipreepjes op hoog vuur snel goudbruin in 3-4 minuten. Voeg de witlofstruikjes toe en roerbak op hoog vuur 3 minuten. Voeg de peper, knoflook en cashewnoten toe en roerbak 1 minuut. Roer de ketjapsaus en de bouillon erbij en verwarm het al omscheppend op hoog vuur snel door.
Serveren
Serveer direct, met de rijst.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.