Receptinformatie
Vergeet de standaard sauzen maar en pimp je barbecue met deze zoete maar pittige pruimensalsa!
Voorbereiding
Omwikkel de tenen knoflook met aluminiumfolie en leg deze samen met de pruimen, ui en de rode pepers in de hete kolen van de barbecue.
Houd alles goed in de gaten en haal de pakketjes eraf als ze goed geroosterd zijn.
De pepers en de pruimen zullen eerder klaar zijn dan de ui en de knoflook.
De ui hoeft niet volledig zacht te zijn, maar wel gaar en warm vanbinnen.
Hak ondertussen de gember fijn.
Ontdoe de pepers en de pruimen van de pitten en de zwart geblakerde buitenkant als je ze van de barbecue af hebt gehaald.
Snijd alles fijn.
Haal de witte binnenkant uit de uien en snijd deze ook fijn.
De gepofte knoflook mag je ook fijnsnijden. Gooi vervolgens alles bij elkaar in een kommetje.
Voeg de rozijnen, gember, olijfolie, citroensap en zout en peper toe.
Hussel goed door elkaar en serveer lauwwarm bij je barbecuegerechten.
Serveren
Superlekker bij bijvoorbeeld de sticky paddenstoelensaté!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.