Receptinformatie
Dit kippetje is hot! De gele marinade geeft niet alleen smaak, maar ook een mooie kleur. Met een lekkere frisse salade erbij om af en toe te blussen.
Voorbereiding
Laat de paprika’s uitlekken. Snijd de helft in reepjes en snijd de andere helft heel fijn.
Was de Madame Jeanette en verwijder het steeltje en de zaadlijst. Snijd de peper heel fijn. Gebruik eventueel minder peper als je een mildere marinade wilt.
Knijp de helft van de limoen uit. Doe het sap en alle andere ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine en meng.
Wrijf de kippenbouten goed in met de marinade en zet afgedekt in de koelkast. Laat minimaal vier uur marineren.
Koken
Haal de kippenbouten uit de koelkast en laat even op temperatuur komen. Braad de bouten aan beide kanten goed aan.
Zet het vuur laag tot matig, schep de marinade die nog in de schaal zit erbij en laat met een deksel schuin op de pan 35-40 minuten bakken.
Draai de bouten regelmatig en schep dan steeds de marinade in de pan er overheen, zodat ze een lekker kleverig korstje krijgen.
Was de sla en maak de bonen schoon. Snijd de snijbonen schuin in stukjes. Kook 10 minuten. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
Was de komkommer en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijst en snijd in plakjes.
Serveren
Doe de lollo bionda in een schaal en meng met wat yoghurtdressing. Verdeel de komkommer, snijbonen en reepjes gegrilde paprika erover.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.