Boerenkoolstamppot en dan net even anders
Receptinformatie
Wist je dat: Reken 400-450 gram boerenkool per persoon om 200 ons op het bord te krijgen. Dat zijn grote hoeveelheden! Boerenkool past gemakkelijker in de stamppotpan als je eerst de kool erin doet en de aardappels erbovenop.
Voorbereiding:
Schil de aardappelen, snij ze in stukjes en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
Leg de gesneden boerenkool op de aardappelen en kook nog ca. 10 minuten.
Bereidingswijze:
Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen door elkaar. Roer de roomkaas en de magere melk door elkaar. Roer het met de azijn door de stamppot (voeg nog een scheutje magere melk toe als de stamppot te stevig is). Verwarm de stamppot totdat hij door en door heet is. Snij de ham in stukjes.
Serveertips
Mocht je vegetarisch zijn laat je gewoon die ham weg. En anders bestrooi de stamppot met de blokjes ham.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.