Receptinformatie
Geïnspireerd op de Perzische Fesenjān, bomvol aubergine. Deze lekkere stoofschotel is het ultieme comfort food!
Voorbereiding
Verwarm de oven op 160 graden en rooster de walnoten 15 minuten. Let op dat ze niet verbranden. Ze hoeven alleen gebruind te worden. Laat dit afkoelen.
Maal de afgekoelde walnoten in een keukenmachine tot een fijn poeder. Zet apart.
Kook de rijst volgens de verpakking.
Snij de aubergine in plakjes.
Doe een beetje zout op de plakjes aubergine, laat het 10 minuten staan en dep af met keukenpapier.
Snij de uien en pers de knoflook.
Koken
Verhoog de warmte van de oven naar 180 graden.
Leg de aubergine op een bakplaat met een klein beetje olie en zwarte peper en rooster dit 20 minuten totdat de aubergine zacht is.
Verwarm ondertussen de braadpan op middelhoog vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe.
Bak de ui 10 minuten totdat deze glazig is en breng op smaak met een snuf peper en zout.
Voeg nu ook de knoflook toe en bak dit nog kort (2-3 minuten) mee.
Nu kunnen de agavesiroop, kaneel, kurkuma, balsamicoazijn, walnoten, zwarte peper en groentebouillon erbij.
Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes inkoken totdat het een dikke saus wordt. Als de saus te ver inkookt, voeg dan wat water toe.
Voeg 2/3e van de aubergine toe aan de saus en roer dit goed door.
Serveren
Serveer de rijst samen met de saus en daaroverheen de rest van de geroosterde aubergine.
Garneer met granaatappelpitjes en verse koriander.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.