Receptinformatie
Risotto is helemaal niet moeilijk. En met deze variant laat je menig hart sneller kloppen!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Breng 1 liter water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op
Breng ruim water met zout aan de kook, kook de risottorijst 6 minuten, draai het vuur uit. Laat nog 3 minuten nagaren, giet af in een vergiet. Spoel de rijst af met koud water.
Maak de paddenstoelen schoon en scheur in grove stukken.
Hak de ui en knoflook fijn.
Rasp de Parmezaanse kaas grof.
Koken
Doe een schep boter in een ruime pan, fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de rijst toe en bak nog even door.
Blus de pan af met de wijn en laat even doorkoken.
Draai het vuur laag, voeg de bouillon in ca. 6 x toe, roer tussendoor.
Maak gebakken eieren van de kwarteleieren.
Roer de paddenstoelen samen met de Parmezaan door de risotto. Proef goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Serveren
Schep de risotto in diepe borden en serveer direct, eventueel met wat extra Parmezaan. Leg de gebakken kwarteleieren op de risotto.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.