stomen

Perfecte paddenstoelen risotto

Makkelijk en lekker!

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Risotto is helemaal niet moeilijk. En met deze variant laat je menig hart sneller kloppen!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Breng 1 liter water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op

Breng ruim water met zout aan de kook, kook de risottorijst 6 minuten, draai het vuur uit. Laat nog 3 minuten nagaren, giet af in een vergiet. Spoel de rijst af met koud water.

Maak de paddenstoelen schoon en scheur in grove stukken.

Hak de ui en knoflook fijn.

Rasp de Parmezaanse kaas grof.

Koken

Doe een schep boter in een ruime pan, fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de rijst toe en bak nog even door.

Blus de pan af met de wijn en laat even doorkoken.

Draai het vuur laag, voeg de bouillon in ca. 6 x toe, roer tussendoor.

Maak gebakken eieren van de kwarteleieren.

Roer de paddenstoelen samen met de Parmezaan door de risotto. Proef goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Serveren

Schep de risotto in diepe borden en serveer direct, eventueel met wat extra Parmezaan. Leg de gebakken kwarteleieren op de risotto.