Receptinformatie
Of het nu in een salade, een dessert of gewoon op brood is: Peren en kaas zijn de perfecte match. Extra bewijs wordt geleverd door deze pizza!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 230 ° C.
Snijd de peren in dunne plakjes, gebruik een mandoline als je die hebt.
Snijd de bieslook en meng dit met de ricotta, samen met wat zout, peper en een scheutje citroensap.
Hak de pistachenoten fijn.
Bak het deeg 5 minuten voor in de oven, haal het er uit en spreid de kaasmix erop uit.
Leg de gesneden peren en pistachenoten erop.
Koken
Bak nog 10 minuten in de oven.
Serveren
Voeg de plakken ham toe nadat de pizza volledig gaar is, of vijf minuten ervoor als je hem een beetje mee wil laten garen.
Snijd de pizza in stukken en serveer op een grote plank zodat iedereen zelf kan aanvallen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.