Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven op 200° C. Verwijder de uiteinden van de pastinaken, was ze en schrap de buitenkant eraf.
Schil de aardappelen en was ze. Snijd de pastinaken en de aardappelen in zeer dunne schijven en meng die goed door elkaar.
Pel de uien en de knoflook en snijd ze in dunne ringen.
Koken
Verhit wat boter in een braadpan en fruit daarin de uien en de knoflook tot ze glazig zijn. Meng ze vervolgens door de andere groenten.
Vet een hoge ovenschotel goed in en leg de groenten daar zo plat mogelijk in. Verdeel wat klontjes boter over de groenten, bestrooi met peper en zout en dek de schaal af.
Plaats die vervolgens 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen een kaassaus en voeg daaraan de gehakte peterselie toe.
Serveren
Schep de groenten op een bord en verdeel de kaassaus erover.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.